24 ožu

Često pitanje koje dobijamo od naših klijenata je “Kako otvoriti poslovnu email adresu?”.

Većina e-mail poruka koje dobivate ili koje ćete dobivati kada uplovite u poslovne vode bez obzira u kojem se poslu nalazite, dobit ćete s poslovnog e-maila tvrtke. Obično se e-mail adrese kreiraju s imenom i prezimenom osobe u nazivu domene vaše tvrtke ako se radi o velikim tvrtkama, npr. ime.prezime@tvrtka.hr, ili ime@tvrtka.hr ako se radi o manjim tvrtkama ili obrtima.

U poslovnoj email komunikaciji adresa koju dobijemo sa gmail email adrese ne odaje dojam ozbiljnosti, a to ozbiljno može narušiti percepciju vašeg brenda.

E-mail strategija je jako važna u poslovanju, bilo da komunicirate mailom sa javnim ustanovama, dobavljačima, klijentima, ili imate strategiju email marketinga pomoću neke od mail marketing platformi, te šaljete newslettere, pozivnice, čestitke ili bilo što drugo sa poslovne email adrese.

1) Zašto otvoriti poslovnu e-mail adresu ?

a) Poslovna adresa pokazuje i profesionalnost. Ako šaljete e-mail s osobne adrese vašeg imena ili možda nadimka npr.. ivana_1975@gmail.com, vrlo je vjerojatno da vas vaši primatelji neće ozbiljno shvatiti.

b) Svaki e-mail kojeg pošaljete ujedno je i promidžba vašeg branda ili tvrtke.

c) Kada vaša adresa pošte koristi istu domenu kao i vaša web stranica, svaki primatelj e-maila od vaše tvrtke ima brzu i jednostavnu informaciju za otkrivanje koja je vaša web stranica.

2) Kako otvoriti poslovnu email adresu?

Registracija domene

Naziv vaše domene je URL koji će ljudi upisati u preglednik kako bi došli do vaše web stranice. Registracija domene vašeg naziva tvrtke ili brenda osigurava da vi posjedujete web stranicu i zadnji dio e-maila kojeg je potrebnonakon registracija povezati na web hosting (smještaj web stranice i e-mailova na server koji je od 0-24 online).

Svaki poslovni subjekt u RH ima pravo na jednu besplatnu domenu ako ta domena sadrži u potpunosti ili djelomično ime poslovnog subjekta, i naravno ako nije zauzeta. Npr. tvrtka se zove Vibe d.o.o., ima pravo na besplatnu domenu vibe.hr koja se zakupljuje kod Carneta.

Web hosting

Hosting ili Web Hosting je server ili računalo koje je od 0-24 online i koji omogućuje da je vaša web stranica i e-mailovi dostupni u svako doba dana ili noći te iako ste odsutni od računala u trenutku primanja e-maila, e-mailovi se spremaju i čekaju na serveru da ih preuzmete.

Sigurno se pitate koji hosting odabrati, koji web hosting je najbolji?

Svakako nas možete kontaktirati putem naše kontakt forme ili telefonskim putem i tijekom razgovora saznat ćemo informacije koje su nam potrebne kako bi vam preporučili koji hosting provider i paket je za vas.

Otvaranje poslovne e-mail adrese

Nakon što imate zakupljenu domenu i zakupljenu uslugu web hostinga ili poslovnog emaila na nekom od hosting providera, kreiranje email adresa je prilično lagan postupak.

Konfiguriranje email adrese na računalu

Mailove možete primati i slati lokalno na uređaju putem nekom email klijenta, ili na webmailu. Podatke za oba načina ćete dobiti od providera od kojeg ste zakupili uslugu.

Želite biti pravovremeno informirani o natječajima kojima možete financirati ulaganje u online prisutnost – web stranice ili web shopove?

Upišite svoju email adresu i informacije stižu u vaš mailbox! Nemojte propustiti priliku da dobijete veliku vrijednost u obliku potpore za troškove izrade webshopa, web stranice, ili digitalnog marketinga!