26 lip

Studija slučaja: Redizajn i dodavanje funkcionalnosti na dvojezičnu web trgovinu www.acidosalus.com

Redizajn web trgovine je vrlo izazovan zadatak, ali istovremeno nudi priliku za značajno unapređenje poslovanja. Izazov je tim veći ako trgovina već posluje te je migraciju potrebno napraviti uz što manji down-time.

Web trgovina www.acidosalus.com, specijalizirana za prodaju proizvoda za zdravlje i njegu, nedavno je prošla kroz sveobuhvatan proces redizajna i dodavanja novih funkcionalnosti. Ako vas zanima koje su to ključne promjene koje smo napravili, izazovi s kojima smo se suočili i benefiti koje smo postigli implementacijom sustava za upravljanje recenzijama, sustava za kartično plaćanje i sustava za mail marketing, čitajte dalje.

Korak 1: Redizajn web trgovine

Prvi korak bio je temeljiti redizajn web trgovine. Ciljevi redizajna uključivali su:

 • Poboljšanje korisničkog iskustva: Olakšavanje navigacije i ubrzavanje vremena učitavanja stranice.
 • Modernizacija izgleda: Uvođenje svježeg, modernog dizajna koji odražava vrijednosti brenda. Redefiniranje osnovnih boja, usklađivanje svih stranica i podstranica. Određivanje okosnice dizajna te njene primjene kroz redizajn.
 • Optimizacija za mobilne uređaje: Osiguravanje besprijekornog korisničkog iskustva na svim uređajima.

Korak 2: Implementacija sustava za upravljanje recenzijama

Ideje:

 • Integracija sustava za recenzije bez ometanja postojećeg poslovanja.
 • Poticanje korisnika na ostavljanje recenzija.

Rješenje:

 • Implementirali smo sustav za upravljanje recenzijama koji omogućava korisnicima da lako ostave svoje mišljenje o proizvodima. Sustav je povezan s bazom podataka, automatski prikuplja recenzije i prikazuje ih na relevantnim stranicama proizvoda. Kupac dobije automatski mail nakon određenog vremena. U tom mailu se jasno komunicira nagrada za ostavljenu recenziju. U sljedećem mailu kupac dobije kupon kao nagradu. Sve je automatizirano, jer automatika nam olakšava život, zar ne?

Benefiti:

 • Povećanje povjerenja kupaca: Prikazivanje autentičnih recenzija povećava povjerenje novih kupaca.
 • Bolja optimizacija za tražilice (SEO): Korisnički generirani sadržaj pomaže u boljem rangiranju na tražilicama.

Korak 3: Implementacija sustava za kartično plaćanje

Ideje:

 • Osiguranje sigurnosti transakcija i zaštita osjetljivih podataka.
 • Integracija s postojećim sustavom narudžbi.

Rješenje:

 • Implementirali smo sigurni sustav za kartično plaćanje koji podržava sve glavne kreditne i debitne kartice. Sustav je certificiran prema najvišim sigurnosnim standardima (PCI DSS).

Benefiti:

 • Povećanje prodaje: Omogućavanjem jednostavnog i sigurnog kartičnog plaćanja povećava se broj konverzija.
 • Poboljšano korisničko iskustvo: Kupci sada mogu brzo i jednostavno obaviti kupnju bez nepotrebnih koraka.

Korak 4: Implementacija sustava za mail marketing

Ideje:

 • Kreiranje segmentiranih i personaliziranih kampanja.
 • Upravljanje velikim brojem korisničkih podataka.

Rješenje:

 • Implementirali smo napredni sustav za mail marketing koji omogućava slanje personaliziranih e-mailova na temelju korisničkih preferencija i ponašanja. Sustav se integrira s bazom korisnika i omogućava automatizaciju kampanja. Kupac dobije nagradu za pretplatu u obliku popusta na prvu kupnju. Sustav je također integriran u proces kupovine; na stranici plaćanja kupac ima mogućnost odabrati primanje posebnih ponuda i popusta.

Benefiti:

 • Povećanje angažmana korisnika: Personalizirani mailovi poboljšavaju angažman i potiču korisnike na ponovnu kupnju.
 • Praćenje i analiza: Napredni alati za analizu omogućavaju praćenje uspješnosti kampanja i kontinuirano poboljšanje strategija.

 

Redizajn i dodavanje novih funkcionalnosti na www.acidosalus.com bio je sveobuhvatan proces koji je zahtijevao pažljivo planiranje i izvedbu. Implementacijom sustava za upravljanje recenzijama, sustava za kartično plaćanje i sustava za mail marketing postigli smo značajna poboljšanja u korisničkom iskustvu, sigurnosti i marketinškim mogućnostima.

Dodatni izazov je bila dvojezičnost, odnosno sve napravljeno je moralo biti duplicirano i na engleski jezik. Ako ste razvijali višejezičnu trgovinu, znate koliki izazov može biti prijevod svih stringova, a pogotovo za ovako zahtjevnu i kompleksnu platformu.

Migracija je prošla vrlo uspješno sa vrlom malim downtime-om, a ako vas interesira kako smo to postigli – pročitajte na ovom LINKU.

Ove promjene ne samo da su povećale zadovoljstvo korisnika, već su i omogućile www.acidosalus.com da ostane konkurentna na tržištu i nastavi rasti. Ova studija slučaja pokazuje da investicija u tehnološka unapređenja može donijeti izuzetne rezultate i značajno unaprijediti poslovanje.

Pogledajte video:

Ovaj tekst bi trebao biti informativan i koristan za one koji žele napraviti redizajn svoje web stranice ili web trgovine. Ako imate bilo kakvih pitanja, javite se na info@momentum.hr ili popunite kontakt formu.

Kako vam možemo pomoći?

  Želite biti pravovremeno informirani o natječajima kojima možete financirati ulaganje u online prisutnost – web stranice ili web shopove?

  Upišite svoju email adresu i informacije stižu u vaš mailbox! Nemojte propustiti priliku da dobijete veliku vrijednost u obliku potpore za troškove izrade webshopa, web stranice, ili digitalnog marketinga!