11 tra

Ako imate web trgovinu, sigurno ste se već pitali kako poboljšati prodajne rezultate. Ponekad se čini da je sve što radite uzaludno i da ste uvijek u zaostatku za konkurencijom. No, nemojte očajavati! U ovom postu donosim vam TOP 5 načina kako možete povećati prodaju i postati kralj(ica) web trgovine!

Čarobni SEO

Prvi korak u poboljšanju prodajnih rezultata vaše web trgovine je da osigurate da se vaša stranica pojavljuje na vrhu Google pretraživanja. Kako to postići? SEO (Search Engine Optimization) je vaša čarobna formula! Pronađite prave ključne riječi i ključne fraze i ubacite ih u svoj sadržaj i meta opise. Google će vas obožavati!

Najvažniji koraci u postavljanju SEO-a na web trgovini uključuju istraživanje ključnih riječi, optimizaciju meta opisa, optimizaciju naslova stranice i stvaranje kvalitetnih sadržaja koji će privući korisnike i tražilice.

Instagram

U današnjem svijetu, društveni mediji su neizostavni dio svakodnevnog života. Instagram je posebno važan za web trgovinu. Kako poboljšati prodajne rezultate? Koristite Instagram da biste se povezali s vašom publikom i privukli ih vašom ponudom. Objavite lijepe slike svojih proizvoda i dajte im razloga da ih žele! Povežite web trgovinu sa Instagram profilom i dajte kupcima mogućnost da direktno u Instagram objavi kliknu na linkove vaših proizvoda!

Brza dostava

Nitko ne voli čekati! Brza dostava je ključna za uspjeh vaše web trgovine. Svi mi želimo dobiti svoje stvari što je brže moguće, a ne čekati tjednima. Ako se vaša dostava odvija sporije od puža, vaša će konkurencija prije ili kasnije pobijediti. Dakle, budite brzi i ponudite svojim kupcima najbolje iskustvo dostave. Također, jako je važno da su informacije o dostavi transparentne te da ih ne skrivate, odnosno ne pokažete tek u koraku plaćanja. Preporuka je da se istaknu na naslovnici, kao i na stranici proizvoda.

Oglašavanje

Što je veća vidljivost vaše web trgovine, to ćete privući više kupaca. Oglašavanje je sjajan način da se vaša web trgovina istakne na tržištu. Iskoristite priliku za oglašavanje na društvenim mrežama i Googleu. No, ne zaboravite, vaši će kupci biti spremni platiti više ako im se sviđa vaša ponuda! Tako ćete vratiti i svoju investiciju u oglašavanje!

Oglašavanje web trgovine na društvenim mrežama može biti vrlo učinkovito u privlačenju novih kupaca i povećanju prodaje. Društvene mreže omogućuju precizno ciljanje publike i pružaju mogućnost izravne interakcije s kupcima.

Google oglašavanje može pružiti velike benefite web trgovini u pogledu povećanja vidljivosti, privlačenja ciljane publike i povećanja prodaje. Korištenje ciljanog oglašavanja na Googleu može pomoći u efikasnom trošenju oglašivačkog budžeta i dobivanju boljih ROI-ja (povrata investicije).

Chatboti

Kupci žele brze odgovore na svoja pitanja. Chatboti su odličan način da vašim kupcima pružite potrebnu pomoć prilikom kupovine proizvoda na vašem webshopu!

Postoji mnogo platformi za chatbotove, poput Tidio, WPBot, CollectChat i mnoge druge. Odaberite platformu koja najbolje odgovara vašim potrebama i integrirajte je u svoju trgovinu.

I za kraj, nemojte zaboraviti mjeriti prodajne rezultate! Svi ovi načini kako poboljšati prodaju ne vrijede ako ne mjerite rezultate.

 

Ako vam treba pomoć u poboljšanju prodajnih rezultata u vašoj web trgovini, javite se na info@momentum.hr ili popunite kontakt formu.

Kako vam možemo pomoći?

    Želite biti pravovremeno informirani o bespovratnim potporama www vaucherima koji uskoro kreću?

    Upišite svoju email adresu i informacije stižu u vaš mailbox! Nemojte propustiti priliku da dobijete veliku vrijednost u obliku potpore za troškove izrade webshopa, web stranice, ili digitalnog marketinga!