08 svi

Kako dodati svoju web stranicu u Google Search konzolu: Koraci za optimizaciju web stranice

Ako želite da vaša web stranica bude vidljiva na Google pretraživaču i da privuče veći broj posjetitelja, ključno je da je indeksirate putem Google Search konzole. Ovaj alat omogućava vam da kontrolirate kako se vaša web stranica pojavljuje u rezultatima pretraživanja, te vam omogućava da pratite njenu izvedbu i optimizirate je za bolje rezultate. U ovom vodiču, istražit ćemo korake za dodavanje vaše web stranice u Google Search konzolu.

Korak 1: Prijavite se ili kreirajte račun

Prije nego što počnete koristiti Google Search konzolu, trebate imati Google račun. Ako već nemate jedan, lako ga možete kreirati na Googleovoj početnoj stranici. Nakon što imate račun, prijavite se na Google Search konzolu koristeći svoje podatke za prijavu.

Korak 2: Dodajte svoju web stranicu

Nakon prijave, pronađite opciju “Dodaj svoju web stranicu” ili sličnu opciju, ovisno o tome kako je organizirana sučelje konzole. Ovdje ćete morati unijeti URL svoje web stranice i kliknuti na gumb “Dodaj”.

Korak 3: Potvrdite vlasništvo nad web stranicom

Nakon dodavanja web stranice, Google će vam ponuditi nekoliko opcija za potvrdu vlasništva nad njom. To možete učiniti putem HTML oznake, datoteke za preuzimanje ili putem Google Analytics ili Google Tag Manager koda. Odaberite metodu koja vam najviše odgovara i slijedite upute za potvrdu vlasništva.

Korak 4: Provjerite indeksiranje

Kada ste uspješno potvrdili vlasništvo nad svojom web stranicom, Google će početi indeksirati njezin sadržaj. To može potrajati neko vrijeme, ali možete pratiti napredak u “Pokazivanjima” ili “Indeksiranju” dijelu Google Search konzole.

Korak 5: Optimizirajte svoju web stranicu

Sada kada je vaša web stranica dodana u Google Search konzolu, vrijeme je da se usredotočite na optimizaciju. To uključuje stvaranje visokokvalitetnog i relevantnog sadržaja, prilagodbu ključnih riječi, poboljšanje brzine učitavanja stranice i druge tehnike SEO (optimizacija za pretraživače). Ove prakse će vam pomoći da poboljšate rangiranje vaše web stranice u rezultatima pretraživanja i privučete više posjetitelja.

Dodavanje svoje web stranice u Google Search konzolu prvi je korak ka stvaranju uspješne online prisutnosti. Pratite ove korake i iskoristite prednosti koje vam pruža Google Search konzola kako biste optimizirali svoju web stranicu i privukli više posjetitelja.

Ovaj tekst bi trebao biti informativan i koristan za one koji žele optimizirati pojavljivanje linkova sa svojih web stranica u Google pretragama te shvatiti važnost istog. Ako imate bilo kakvih pitanja ili dodatnih savjeta, javite se na info@momentum.hr ili popunite kontakt formu.

Kako vam možemo pomoći?

    Želite biti pravovremeno informirani o natječajima kojima možete financirati ulaganje u online prisutnost – web stranice ili web shopove?

    Upišite svoju email adresu i informacije stižu u vaš mailbox! Nemojte propustiti priliku da dobijete veliku vrijednost u obliku potpore za troškove izrade webshopa, web stranice, ili digitalnog marketinga!