08 svi

Zašto je važno brisati linkove sa Google Search konzole: Održavanje SEO reputacije

Kada pomislimo na Google pretraživač, često ga vidimo kao ogledalo naše online prisutnosti. No, što se događa kada to ogledalo prikazuje linkove koje ne odražavaju našu stvarnu sliku? Tu nastupa važnost korištenja alata poput Google Search konzole kako bismo održali kontrolu nad time koje informacije o nama se pojavljuju na internetu.

Npr. vlasnik ste web trgovine i upravo ste promijenili svoj asortiman. Neke ste proizvode izbacili, neke ste dodali. JAKO JE VAŽNO da čim prije uklonite linkove proizvoda koje više nemate u ponudi. Ono što se može dogoditi jest da posjetitelji nađu stari link u Google pretrazi, kliknu na njega i Google ih odvede na nepostojeću stranicu. To je za SEO reputaciju ubitačno!

Reputacija: Prvi dojam nikada ne zastarijeva

Kada netko traži informacije o vama ili vašoj tvrtki, rezultati pretraživanja često čine prvi dojam. Neželjeni ili zastarjeli linkovi mogu narušiti tu priliku za stvaranje pozitivnog utiska. Kroz Google Search konzolu, imate mogućnost ukloniti linkove koji vam više ne odgovaraju, čime čistite svoj digitalni identitet i ostavljate prostor za relevantne i pozitivne informacije.

SEO (optimizacija za pretraživače): Put prema vrhu rezultata pretraživanja

Brisanje neželjenih linkova također igra ključnu ulogu u vašoj SEO strategiji. Google algoritmi rangiraju web stranice na temelju mnogih faktora, uključujući i kvalitetu i relevantnost povezanih linkova. Ako vaša web stranica ima mnogo neželjenih ili nevažnih linkova, to može negativno utjecati na njezinu poziciju u rezultatima pretraživanja. Korištenjem Google Search konzole za uklanjanje tih linkova, poboljšavate kvalitetu svoje web stranice i pomažete joj da se rangira bolje.

Zaštita od negativnih utjecaja: Borba protiv spamova i zastarjelih informacija

Internet je pun sadržaja koji može biti štetan za vašu reputaciju ili poslovanje. To može uključivati spammy linkove, zastarjele informacije ili čak negativne recenzije. Korištenjem Google Search konzole, možete brzo identificirati i ukloniti takve linkove, čime štitite svoju online reputaciju i osiguravate da vaša web stranica odražava vaše stvarne vrijednosti i kvalitete.

U današnjem digitalnom dobu, čistoća i relevantnost informacija ključni su za uspjeh online prisutnosti. Korištenje alata poput Google Search konzole omogućava vam da održavate kontrolu nad time koje informacije o vama se pojavljuju na internetu, čime štitite svoju reputaciju, poboljšavate svoj SEO uspjeh i osiguravate da vaša web stranica ostane relevantna i konkurentna. Budite proaktivni u upravljanju svojom online prisutnošću i iskoristite prednosti koje vam pruža Google Search konzola.

Kako izbrisati linkove sa Google Search konzole?

Korak 1: Prijavite se na Google Search konzolu

Prvo što trebate učiniti je prijaviti se u svoju Google Search konzolu. Ako već nemate račun, možete ga jednostavno kreirati koristeći svoj Google račun. Nakon prijave, pronađite svoju web stranicu koju želite urediti i kliknite na nju. Ako vaša stranica nije povezana sa Google Search konzolom, kako to možete napraviti pročitajte OVDJE.

Korak 2: Pronađite linkove koje želite ukloniti

Nakon odabira svoje web stranice, idite na “Pokazivanja” (ili “Prikazi”) opciju s lijeve strane izbornika. Tu ćete pronaći popis svih linkova koji vode na vašu web stranicu, a koje Google indeksira.

Korak 3: Označite linkove za uklanjanje

Sada kada imate popis linkova, pregledajte ih i označite one koje želite ukloniti. To možete učiniti klikom na polje pokraj svakog linka.

Korak 4: Pošaljite zahtjev za uklanjanje

Kada ste označili sve nepoželjne linkove, idite na “Ukloni linkove” ili “Pošalji zahtjev za uklanjanje” opciju, ovisno o tome kako je nazvana u vašoj verziji Google Search konzole. Slijedite upute za slanje zahtjeva za uklanjanje linkova.

Korak 5: Pratite napredak

Nakon što pošaljete zahtjev, Google će početi proces uklanjanja linkova s rezultata pretraživanja. Može proći neko vrijeme prije nego što se linkovi potpuno uklone, ali možete pratiti napredak u “Status zahtjeva” dijelu.

Korak 6: Redovito ažurirajte

Nakon što uklonite linkove koje želite, dobro je povremeno provjeriti Google Search konzolu kako biste osigurali da se nepoželjni linkovi ne vraćaju. Također, redovito ažurirajte svoju web stranicu s relevantnim i kvalitetnim sadržajem kako biste održali pozitivnu prisutnost na internetu.

Ovaj tekst bi trebao biti informativan i koristan za one koji žele optimizirati pojavljivanje linkova sa svojih web stranica u Google pretragama te shvatiti važnost istog. Ako imate bilo kakvih pitanja ili dodatnih savjeta, javite se na info@momentum.hr ili popunite kontakt formu.

Kako vam možemo pomoći?

    Želite biti pravovremeno informirani o natječajima kojima možete financirati ulaganje u online prisutnost – web stranice ili web shopove?

    Upišite svoju email adresu i informacije stižu u vaš mailbox! Nemojte propustiti priliku da dobijete veliku vrijednost u obliku potpore za troškove izrade webshopa, web stranice, ili digitalnog marketinga!