Dvojno iskazivanje cijena
04 kol

Dvojno iskazivanje cijena u trgovini i internet trgovini

Jeste li spremni na uvođenje eura u svojem poslovanju? Jeste li spremni na dvojno iskazivanje cijena na svojim računima koje se uvodi od 5. rujna? Dobrovoljno iskazivanje dvostrukih cijena je moglo krenuti već od 12. srpnja od kada se zna fiksni tečaj konverzije. Obavezno iskazivanje dvostrukih cijena kreće od 5. rujna i trajat će do 31.12.2023.

Iskazivanje cijena

Na računima neće biti potrebno svaku stavku iskazivati u dvije valute, nego samo ukupan iznos.

Dvojno iskazivanje se mora prikazati:

  • u poslovnoj prostoriji na prodajnom mjestu ili na robi, odnosno na cjeniku ako se radi o usluzi
  • na internetskoj stranici
  • u ponudi ili ugovoru
  • u obavijesti koja se potrošaču daje prije ili tijekom sklapanja ugovora na daljinu (internetska trgovina)
  • tijekom oglašavanja u bilo kojem obliku
  • u opomenama

Kažnjavanje trgovaca

Najavljena je primjena načela oportuniteta u nadzoru provođenja Zakona o euru. To znači da se trgovce neće kažnjavati nego upozoravati da se u određenom vremenu otklone nepravilnosti.

Ako vam treba pomoć oko uvođenja dvojnog iskazivanja cijena u vašoj web trgovini, javite se na info@momentum.hr ili popunite kontakt formu.

Kako vam možemo pomoći?

    Želite biti pravovremeno informirani o natječajima kojima možete financirati ulaganje u online prisutnost – web stranice ili web shopove?

    Upišite svoju email adresu i informacije stižu u vaš mailbox! Nemojte propustiti priliku da dobijete veliku vrijednost u obliku potpore za troškove izrade webshopa, web stranice, ili digitalnog marketinga!